Photoshoot-kilpailuPhotoshoot-kilpailussa etsitään vuoden parasta cosplayvalokuvaa


Kitsuneconissa toista kertaa järjestettävä photoshoot-kisa on valokuvakilpailu, jossa valokuvaaja kilpailee yhdessä mallin/mallien kanssa parhaasta cosplayvalokuvasta. Tuomaristo valitsee parhaan valokuvan ja voittaja julkistetaan Kitsuneconissa 20.8.2022. Photoshoot-kilpailussa ei arvostella kuvassa näkyviä cosplaypukuja, vaan yksinomaan kuvan teknistä toteutusta, jälkikäsittelyä sekä mallin ohjausta. Kilpailun tuomaristo esitellään myöhemmin.

Ilmoittautuminen kisaan aukeaa tällä sivulla 1.8.2022 ja tarkemmat säännöt löytyvät alta.

Photoshoot-kilpailun säännötPhotoshoot-kilpailuun voi ilmoittautua 14.8.2022 klo 21.00 asti. Tämän jälkeen lähetetyt kuvat hylätään automaattisesti. Voittaja julkistetaan Kitsuneconissa lauantaina 20.8.2022.

Kilpailuun ilmoittaudutaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen

kitsuneconcosplay@gmail.com.

Hakemukseen tulee kirjoittaa seuraavat tiedot:

 • Kilpailijan koko nimi sekä nimi/nimimerkki, jolla kilpailija haluaa esiintyä kisassa.
 • Mallin/mallien nimet, joita saa käyttää julkisesti.
 • Hahmojen nimet sekä lähde, josta hahmot ovat.
 • Kisavalokuva sekä alkuperäinen, muokkaamaton kuva. Kuvat voi lähettää drive- tai dropbox-linkin kautta.
 • Tuomareille voi myös jakaa yksityiskohtia valokuvan ideasta, inspiraatiosta, kuvaustilanteesta, haasteista tai muusta vastaavasta, joka toisi heille arvokasta lisätietoa kisakuvasta. Referenssi- tai inspiraatiokuvia voi myös liittää hakemukseen.
 • Kilpailuun osallistuu valokuvaaja yhdessä kuvan mallien kanssa. Osallistua voi ainoastaan yhdellä (1) valokuvalla. Kuvaaja sekä malli(t) kisaavat tiiminä, jolloin sama malli ei voi esiintyä enää toisen valokuvaajan kuvassa. Kilpailijalla tulee olla kuvaajan, kuvattavien henkilöiden sekä kuvauspaikkojen lupa kilpailuun osallistumiseen.
 • Valokuvassa esiintyvät hahmot voivat olla mistä tahansa lisensoidusta lähteestä. Cosplayasut saavat olla ostettuja, koska kisassa ei arvostella pukuja. Hahmojen tunnistettavuus sekä yleisilme on kuitenkin hyvä ottaa huomioon.
 • Kisaan osallistuva kuva saa olla aiemmin julkaistu, mutta se ei saa olla aiemmin sijoittunut muissa valokuvakilpailuissa.
 • K-18 materiaali on kielletty.
 • Kuvanlaadun tulee olla hyvä. Teknisesti huonolaatuiset kuvat voidaan karsia kisasta. Hyväksyttävä minimiresoluutio on 595×842 pikseliä.
 • Kisaan lähetetään editoitu kuva sekä alkuperäinen, muokkaamaton kuva. Kuvat voivat olla esimerkiksi JPG. tai PNG.
 • Photoshoot-kilpailun tuomariston jäsenet, heidän kumppaninsa tai perheenjäsenensä eivät saa osallistua kilpailuun.
 • Voittaja julistetaan Kitsuneconissa 20.8.2022 ja voittajaan ollaan yhteydessä sähköpostilla kilpailun jälkeen.


Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan kisavastaavan sekä Kitsuneconin tuotantotiimin toimesta. Kilpailussa näkyvät julkisena kisaajien nimet tai nimimerkit heidän oman valintansa mukaan, sekä hahmojen/sarjan tiedot. Osallistujien henkilötiedot poistetaan Kitsuneconin jälkeen, kun palkinnot on toimitettu voittajille.

Etä-Kitsunecon 2021 Photoshoot-kilpailun voittajat!

Tuomaristo valitsi voittajaksi kuvan numero 5 ja sama kuva äänestettiin myös yleisön suosikiksi.

Kuvaaja: luruplays

Mallit: Aruru- & XenjiLähde ja

hahmo: IDOLiSH7; Tenn Kujo & Riku Nanase

Toumariston perustelut:

Taidokkaasti otettu ja editoitu kuva, jossa värit ja mallit tuovat esiin iloisen tunnelman. Kuvauspaikka on hieno ja hyvä paridynamiikka välittyy katsojalle. Kuva-asettelu on onnistunut hahmojen käsissä olevia kukkia myöten ja fokus on kauniisti hahmoissa. Siistit asut ja onnistunut hahmoympäristö antavat viimeisen silauksen tälle upealle kokonaisuudelle.Tuomaristo myönsi myös yhden kunniamaininnan ja se annettiin kuvalle numero 6:

Kuvaaja: Jassu Jasmiini (Jasmiini Cosplay)

Malli: Jenny Jasmiini (Jasmiini Cosplay)

Lähde ja hahmo: The Arcana, Asra (halloween versio)

Tuomariston perustelut:

Kuva on teknisesti kaunis ja hyvin rajattu. Hillitty editointi tuo kuvasta kauniisti esiin ympäristön ja puvun kaikki eri sävyt, sekä luo syvyyttä kuvaan. Mallin poseeraus on luontevaa ja uskottavaa. Syksyinen kuvauspaikka sopii hahmolle, aivan kuin hahmo oikeasti eläisi kuvan maailmassa.Paljon onnea voittajille ja kiitokset kaikille kilpailuun osallistuneille!