Photoshoot-kilpailu

PHOTOSHOOT-KILPAILUSTA TIEDOTETAAN LISÄÄ MYÖHEMMIN KEVÄÄLLÄ

Seuraa tiedotusta somekanavillamme


Kitsune-maskotilla on lapsen kasvot ja vartalo mutta pörröiset ketunkorvat ja -häntä. Kuvassa maskotti ottaa valokuvaa katsojasta vanhan ajan kameralla.


Photoshoot 2022 kilpailun tulokset

1. palkinto

Kuvaaja: Ketkukarkki
Malli: Iaia
Hahmo: Yashiro Nene,
Lähde: Jibaku Shounen Hanako-kun

Hymyilevä tyttö istuu maassa Yoshiro Nene -cosplayasu yllään. mekko on valkoinen ja siinä on ruskeat merimiessomisteet ja punainen vuori. Sukkahousut ovat ruskeat ja valkoisissa kngissä on punaiset pohjat. Vieressä jalkakäytävällä on vaaleanpunainen pehmopupu. Molempien kuva heijastuu kadulla olevasta lätäköstä.Lisäksi tuomaristo jakoi kaksi kunniamainintaa:


Kuvaaja: heyhoamaya
Malli: heyhoamaya
Hahmo: Reira Serizawa
Lähde: NANA

Violettihiuksinen tyttö istuu meikkipöydän ääressä katselee itseään peilistä violetissa huoneessa. Peilin ympärillä on pyöreitä lamppuja ja pöydällä on antiikin rintakuvapatsas


sekä

Kuvaaja: Elias Sahlberg, ”elkingish”
Malli: Noora
Hahmo: Razor
Lähde: Genshin Impact

Razor -cosplayhahmo väijyy kivikossa olallaan paksu ja pitkä oksa. Hahmolla on vihre'ät housut, keltaiset hansikkaat, nahkainen hihaton viitta ja iso kaulakoru. Hiukset ovat valkoiset.
Kitsunecon onnittelee voittajia ja kiittää kaikkia osallistujia upeista kuvista
!Tässä vielä iloksenne vuoden 2022 muut upeat Photoshoot-ehdokkaat Venti -cosplayhahmo kurkistaa metsässä kahden ison havupuun runkojen välistä. Hahmolla on käsi korvalla ja hän näyttää valppaalta. Asu on koristeellinen. siinä on valkoinen röyhelöpaita, mustakultainen liivi ja turkoosit housut. Hiukset ovat mustat mutta vihreästä hatusta roikkuu kaksi sinistä palmikkoa.
Kuvaaja: @4lex..cos
Malli: @4lex..cos
Hahmo: Venti
Lähde: Genshin impactvaaleaan mekkoon pukeutunut vaaleansinihiuksinen Ayaka Komisato -cosplayhahmo makaa valkoisten ja vaaleanpuneisten kukkien keskellä. Tytöllä on kädessään kaunis japanilainen viuhka. Tyttö katsoo haaveellisesti ylös ja kuva on käsitelty usvaisen hämäräksi.
Kuvaaja: Anzu
Malli: Darsku
Hahmo: Ayaka Kamisato
Lähde: Genshin Impact.

Kuvaaja: Erkki Madisson, ”Erkki_Dev”
Malli: Christine
Hahmo: Mai Sakurajima 
Lähde: Rascal Does Not Dream of Bunny Girl SenpaiKuvaaja: Jari Peuralahti
Malli: Jonna Peuralahti
Hahmo: Reki Kyan 
Lähde: Sk8 the InfinityKuvaaja: Orion Petlin, ”Kirahvilapsi”
Malli: Raindropgoddess
Hahmo: Hanyuu
Lähde: Higurashi no naku koro ni kaiKuvaaja: luruplays
Malli: Kira
Hahmo: Wei Wuxian
Lähde: Mo Dao Zu ShiKilpailija: Marika
Malli: Juulia Schulze
Hahmo: Rei Ayanami
Lähde: Neon Genesis EvangelionKuvaaja: Viridis
Malli: Aleksandra Ketonen
Hahmot: Kaedehara Kazuha
Lähde: Genshin ImpactLisäksi kisassa oli mukana vielä yksi upea kuva, jonka kuvaajalta emme saaneet julkaisulupaa.

Photoshoot-kisan tuomaristo esittäytyy:Elaedan

Moikka kaikille ^__^ . Täällä kirjoittelee Elaedan, yksi photoshoot-kisan tuomareista. Cosplaytä tullut harrastettua päälle 10 vuotta ja kaikenlaisia photoshootteja ja kuvauksia olen ehtinyt kokea. Olen harrastanut kuvataiteita ja valokuvausta pitkään ja haluankin tuomarina etenkin tuoda tätä aspektia mukaan arviointiin. Minua myös kiehtoo kuvataiteen ja cosplayn luonnollinen kuvaus, sillä esimerkiksi mallin ja kuvaajan yhteistyön saumaton yhdistäminen ei ole helppoa. Odotan ilolla ja innolla näkeväni kaikkien tuotokset, nähdään Kitsuneconissa!


Torisohva

Olen kolmekymppinen kaarinalainen japanijuttujen ja kaikenlaisten kauniiden kuvien ystävä. Valokuvausta olen harrastanut enemmän ja vähemmän vakavasti puolet elämästäni, animea ja videopelejä sitäkin kauemmin, joten tässä kisassa risteää moni kiinnostukseni kohde. Hyvä cossikuva voi olla hyvä niin monella eri tapaa, ja sekä valokuvauksessa että cosplayssa teknisten taitojen lisäksi kekseliäisyys ja sinnikkyys ovat mielestäni aivan yhtä tärkeitä tekijöitä, jotta lopputulos vangitsee katsojansa. Odotan innolla millaista satoa kilpailu tuottaa!


WhiteDex

Moikka, Dex tässä! Olen Suomen coni-scenessä tuttu amv-videoiden tekijä ja kilpailija. Nykyään teen ammatikseni videoiden editointia erilaisille VTubereille ja valokuvausta harrastan vapaa-ajalla omaksi ilokseni. Cosplay-asuja olen kuvannut myös useasti. Olen toiminut muutaman kerran amv-tuomarina, mutta photoshoot-tuomarina tämä kerta on eka. Toivotan kaikille osallistujille onnea kisaan ja muistakaa pitää hauskaa kuvausten parissa!Photoshoot-kilpailun säännötPhotoshoot-kilpailuun voi ilmoittautua 14.8.2022 klo 21.00 asti. Tämän jälkeen lähetetyt kuvat hylätään automaattisesti. Voittaja julkistetaan Kitsuneconissa lauantaina 20.8.2022.


Kilpailuun osallistutaan lähettämällä valokuva osoitteeseen kitsuneconcosplay@gmail.com. Hakemukseen tulee kirjoittaa seuraavat tiedot:

 • Kilpailijan koko nimi sekä nimi/nimimerkki, jolla kilpailija haluaa esiintyä kisassa.
 • Mallin/mallien nimet, joita saa käyttää julkisesti.
 • Hahmojen nimet sekä lähde, josta hahmot ovat.
 • Kisavalokuva sekä alkuperäinen, muokkaamaton kuva. Kuvat voi lähettää drive- tai dropbox-linkin kautta.
 • Tuomareille voi myös jakaa yksityiskohtia valokuvan ideasta, inspiraatiosta, kuvaustilanteesta, haasteista tai muusta vastaavasta, joka toisi heille arvokasta lisätietoa kisakuvasta. Referenssi- tai inspiraatiokuvia voi myös liittää hakemukseen.
 • Kilpailuun osallistuu valokuvaaja yhdessä kuvan mallien kanssa. Osallistua voi ainoastaan yhdellä (1) valokuvalla. Kuvaaja sekä malli(t) kisaavat tiiminä, jolloin sama malli ei voi esiintyä enää toisen valokuvaajan kuvassa. Kilpailijalla tulee olla kuvaajan, kuvattavien henkilöiden sekä kuvauspaikkojen lupa kilpailuun osallistumiseen.
 • Valokuvassa esiintyvät hahmot voivat olla mistä tahansa lisensoidusta lähteestä. Cosplayasut saavat olla ostettuja, koska kisassa ei arvostella pukuja. Hahmojen tunnistettavuus sekä yleisilme on kuitenkin hyvä ottaa huomioon.
 • Kisaan osallistuva kuva saa olla aiemmin julkaistu, mutta se ei saa olla aiemmin sijoittunut muissa valokuvakilpailuissa.
 • K-18 materiaali on kielletty.
 • Kuvanlaadun tulee olla hyvä. Teknisesti huonolaatuiset kuvat voidaan karsia kisasta. Hyväksyttävä minimiresoluutio on 595×842 pikseliä.
 • Kisaan lähetetään editoitu kuva sekä alkuperäinen, muokkaamaton kuva. Kuvat voivat olla esimerkiksi JPG. tai PNG.
 • Photoshoot-kilpailun tuomariston jäsenet, heidän kumppaninsa tai perheenjäsenensä eivät saa osallistua kilpailuun.
 • Voittaja julistetaan Kitsuneconissa 20.8.2022 ja voittajaan ollaan yhteydessä sähköpostilla kilpailun jälkeen.


Henkilötietojen käsittely


Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan kisavastaavan sekä Kitsuneconin tuotantotiimin toimesta. Kilpailussa näkyvät julkisena kisaajien nimet tai nimimerkit heidän oman valintansa mukaan, sekä hahmojen/sarjan tiedot. Osallistujien henkilötiedot poistetaan Kitsuneconin jälkeen, kun palkinnot on toimitettu voittajille.