Ohjelma


KITSUNECONIN OHJELMAHAKU AUKEAA MYÖHEMMIN KEVÄÄLLÄ

Seuraa tiedotusta somekanavillamme.Kitsune-maskotilla on lapsen kasvot ja vartalo mutta pörröiset ketunkorvat ja -häntä. Kuvassa raitapaitainen kettu pitää puheohjelmaa, kädessään paperi ja taustalla valkokangas, jossa on monihäntäisen ketun kuva.
Kitsunecon 2022 ohjelmakarttaOHJELMA


Avajaiset,

Kaarinasali klo 10:30-10:45

Tervetuloa Kitsuneconiin! Pääjärjestäjä julistaa conin avatuksi.


Konnichiwa! JapaniTour – Koe Japani kuvin ja videoin (etänä),

Kaarinasali, klo 11:00-11:45

Elaedan

Onko matkakuume? Oletko aina halunnut päästä matkaamaan Japaniin, mutta jostain syystä se ei ole tähän asti onnistunut? Vai oletko kenties jo matkustanut Japaniin, mutta podet kovaa kaipuuta takaisin? Ei hätää, tässä ohjelmassa tällä hetkellä Japanissa asuva ohjelmanpitäjämme esittelee aloittelijaystävällisesti etenkin Tokion kaupunginosia ja nähtävyyksiä kuvin sekä videoin. Hyppää rohkeasti mukaan Japani-kierrokselle!


Lapseni harrastaa cosplayta?!,

Kuusistonsalmi, klo 11:00-11:30

Loviisa ”Lovi” Ahlqvist

Hei sinä, jolle cosplay ei ole vielä täysin tuttu! (Tai sinä, joka haluat muuten vain tulla kuulemaan yksittäisen henkilön näkökulmaa yhteiseen harrastukseemme!) Haluaisitko tietää lisää tästä yllättävänkin suuresta ja läheisestä yhteisöstä, ja yleisesti ottaen cosplaysta? Jos sinua kiinnostaisi tietää mikä pukujen tekemisessä ja niiden kanssa kaduilla esiintymisessä on niin kiehtovaa, tule ihmeessä kuuntelemaan ja keskustelemaan sinua askarruttavista asioista tähän harrastukseen liittyen, kenties sinäkin saattaisit innostua kokeilemaan 😉 Luvassa siis n. 15-20min esitys yhden cosplay-harrastajan näkemyksistä ja kokemuksista, jonka jälkeen on tilaisuus päästä avoimesti kysymään kaikenlaisia kysymyksiä laidasta laitaan!

Turri-miitti,

Nuorten tila Hytti, klo 11:00-11:45

Maria ”Reiko” Nieminen

Miittiin voit tulla fursuitilla tai ilman. Tai vaikka vain tutustumaan fursuittailuun ja alan harrastajiin. Otetaan kuvia, tutustutaan ja ennen kaikkea pidetään hauskaa!


Piirrä oma mangahahmosi,

Musiikkihuone klo 11:00-12:00

Heini Turpeinen

Hahmon piirtämistä piirustustaidoista riippumatta karrikoituun tyyliin. Omat piirustusvälineet voi ottaa myös mukaan.


Tietovisa,

Kaarinasali klo 12:00-13:00

Kitsuneconissa on mahdollisuus osallistua leikkimieliseen tietovisaan, jonka teemana on Mysteerit. Kaarinatalon lastenosaston infosta on saatavilla myöshelppo tietovisa, mutta Kaarina-salin tietovisassa nostamme vaikeusastetta. Tule mukaan yksin tai joukkueena testaamaan sarjatietämystäsi!

Molempien tietovisojen kanssa on myös mahdollista osallistua arvontaan.


Kato, Kaito!,

Kuusistonsalmi klo 12:00-12:45

Sini ”Panswag” Esitalo

Tämä luento käsittelee Kaitou-varkaita, aka “phantom thief”-varkaita, aka “haamuvarkaita”. Kaito on varas, joka ei pyri saamaan kohdettaan mahdollisimman huomaamattomasti, vaan jonka varkaudesta tulee suuri näytös, jonne poliisi on peräti kutsuttu paikalle. Luennon pääaiheina ovat miten näin erikoislaatuinen hahmo on saanut alkunsa, ja mihin sen suosio perustuu.


K-POP Random Play Dance,

Piha klo 12:00-13:00

The Seekers Dance Crew

Osallistujat seisovat alueen reunoilla jättäen keskelle vapaata tilaa. Kuullessaan K-POP-kappaleen, jonka koreografian he osaavat edes jotenkin, he voivat siirtyä keskemmälle tanssimaan sitä.


Hahmonsuunnittelupaja,

Musiikkihuone klo 12:30-15:30

Turun Sarjakuvakerho

Tule hengähtämään hetkeksi ja suunnittelemaan oma taikatyttö-, taikapoikahahmo: supersankari,pahis, seuraava cosplayasu tai ihan mitä vain mieleen juolahtaa. Turun Sarjakuvakerho tarjoaa piirtovälineet.

Neon Genesis Evangelion – Tarina täynnä mysteerejä,

Kuusistonsalmi klo 13:00-13:45

Toni ”Senshi” Arosuvi

 Neon Genesis Evangelion on vanha sarja 1990-luvulta, mutta sen vaikutus animeen ja mangaan on ollut vahva ja se elää kulttuurissa vielä tänäkin päivänä. Sarjaa on pidetty yhtenä parhaista koskaan, sillä se on hyvin moniulotteinen ja täynnä mysteerejä. Tässä noin 45 minuutin pituisessa esittelyssä tutustutaan pikaisesti sarjaan ja sen suurimpiin mysteereihin.

Sarjan ikärajasuositus on yli 14-vuotiaille, mutta esityksellä ei ole ikärajaa. Esityksessä ei käsitellä lapsille sopimattomia aiheita. Tervetuloa tutustumaan sarjaan!


Cosplaykilpailu,

Kaarinasali klo 14:00-16:00

Cosplaykilpailuun vaaditaan paikkaliput.

Kitsuneconin cosplaykisassa etsitään uusia cosplaytaitureita!

Cosplaykisassa on kaksi sarjaa: aloittelijat ja kokeneet, joista kummastakin tuomarit palkitsevat kolme parasta cosplayasua. Sen lisäksi jaamme valikoidun määrän kunniamainintoja. Cosplaykilpailuumme voi ilmoittautua klo 10:00 alkaen Kaarinatalon aulassa sijaitsevalla cosplaypisteellä. Tämän lisäksi julkaisemme etukäteen kisatun photoshoot-kisan tulokset cosplaykilpailun yhteydessä.

Kilpailun juontaa Anniina Peippo. Väliaikaesityksenä saadaan iso annos idolienergiaa, kun LaceHeart Idols nousee lavalle.

Cosplaykilpailun pääsyliput jaetaan kirjaston etupihalla klo 10.45 jonotusjärjestyksessä.

VÄLIAIKAESIINTYJÄ

Laceheart Idols Meets K-pop

Laceheart Idols

Viime keväällä debytoinut Laceheart Idols on taas täällä! Olemme raikas uusi idoliryhmä ja tähän asti olemme esittäneet Love Live! ja Vocaloid kappaleita, mutta nyt on k-popin aika. Odotamme innolla tuloanne ja muistakaa ottaa valotikkunne mukaan esitykseen!

Laceheart Idols esiintyy cosplaykisojen väliaikashowna.

Päättäjäiset,

Kaarinasali klo 16:30-16:45

Kitsunecon kiittää kävijöitään ja yhteistyökumppaneitaan. Ennen Lopetuspuheenvuoroa arvotaan molempien tietokilpailujen palkinnot.

JATKUVA OHJELMA


Animekaraoke,

Piikkiönlahti klo 10:00-16:30

Kaj ”Nyytti” Vorselman, Eero ”Peero” Pihkala, Tuukka Aro, Melissa ”Mistral” Tuomisto, Aaron Lounaja, Aurora ”mantsamaanikko” Lipiäinen

Turun Anime- ja Mangaseura Senpai ry tarjoaa taas koko conin kestävää animekaraokea kaikille halukkaille. Tule laulamaan yksin tai kaverin kanssa animesta tuttuja biisejä, J-poppia ja muita klassikoita biisilistaltamme: tiny.cc/biisilista

Conikirppis,

Lukulaituri klo 10:00-16:30

Kitsuneconin kirpputorilta löytyy kaikenlaista ihanaa anime- ja manga-aiheista tavaraa. Ehkäpä tavaroiden seasta löytyy edullisesti figuuri tai pehmolelu lempihahmostasi tai puuttuvat osat mangakokoelmaasi. Tule vierailemaan kirppiksellä ja osta parhaat aarteet mukaasi. Kirpputorilla käy vain käteinen.


Hiljainen tila,

3. kerros klo 10:00-16:30

Kaipaatko pientä hengähdystaukoa conin vilinästä? Tarvitseeko vanhempi odotuspaikan päivän aikana?  Kolmanteen kerrokseen on mahdollista tulla hetkeksi hengähtämään hyvän kirjan, lehden tai vaikka läppärin kanssa. Paikalla myös keskusteluseuraa.

Taidekuja,

Aula klo 10:00-16:30

Taidekujalla etukäteen ilmoittautuneet taiteilijat myyvät tekemäänsä taidetta ja käsitöitä. Huomioithan, että valtaosa myyjistä ottaa vastaan vain käteistä.


Valokuvausnurkka,

Satutila klo 10:00-16:30

Tule ottamaan itsestäsi tai kaveriporukastasi kuva Kitsuneconin kettujen kanssa.


Aikamatka-pakopeli

3. kerros, klo 10:30-16:30 AJANVARAUKSELLA

Kitsuneconin Mysteerit teemaa mukaillen tapahtumassa on mahdollista osallistua pakopeliin maksimissaan 4 hengen ryhmällä. Ilmoittautuminen tapahtuu Kaarina-talon infossa ja paikkoja on rajallinen määrä. Yhden pelin kesto noin 30 minuuttia.

YHDISTYSPÖYDÄT

Yhdistyspöydät ovat auki koko tapahtuman ajan

Turun Anime- ja Mangaseura Senpai ry

Turun Anime- ja Mangaseura Senpai ry (aikaisemmalta nimeltään Turun Animeseura ry, TAS) on vuoden 1999 lopussa perustettu rekisteröity yhdistys ja Turun yliopiston ylioppilaskunnan harrastusjärjestö, jonka tarkoituksena on edistää japanilaisen animaation (anime) ja sarjakuvan (manga) tuntemusta ja harrastusta sekä harrastajien välistä yhteydenpitoa ja vuorovaikutusta.

Senpain yhdistyspöytä löytyy Animekaraoke huoneen yhteydessä 2. kerroksen Piikkiönlahdesta

Suomen Hopeanuoli-fanit ry

Suetic, A.vulgaris & VirvaPP

Suomen Hopeanuoli-fanit ry on voittoa tavoittelematon, virallisesti rekisteröity faniyhdistys, joka perustettiin tammikuussa 2012. Yhdistyksemme tavoitteena on lisätä Ginga-sarjojen tunnettavuutta Suomessa, sekä mahdollistaa monipuolista toimintaa fanien kesken. Pöydältämme löydät kannatustuotteitamme sekä pääset testaamaan tietosi tuoreessa Noah-sarjaan keskittyvässä tietovisassamme. Lisäksi pääset tutustumaan aktiivisiin jäseniimme sekä yhdistyksemme toimintaan. Tervetuloa!lisätietoja ohjelmasta voi kysellä osoitteesta

kitsuneohjelma@gmail.com