Mangavinkkejä 2021

Mangavinkit on valittu eri-ikäisiä aloittelevia lukijoita silmällä pitäen. Alkupään vinkit ovat kevyitä ja sopivat hyvin kaikenikäisille, loppupään sarjat ovat sisällöltään hiukan rankempia ja sopivat paremmin hiukan vanhemmille aloittelijoille. Iso osa vinkeistä on valittu listalle kirjastomme nuorten manganlukijoiden suosituksesta, mutta mukana on myös omia suosikkejani ja muutamia kivoja uutuuksia. Kuvassa näkyy sarjan uusin kirjastosta löytyvä osa.

Kaikki vinkattu manga löytyy siis Kaarinan kirjaston kokoelmista ja Vaski- kirjastoista. Jos kiinnostuit, voit varata haluamasi niteet verkkokirjastosta https://vaski.finna.fi/ ja noutaa ne omasta lähikirjastostasi. Varaamiseen tarvitset kirjastokortin ja nelinumeroisen tunnusluvun. mukavia mangalukuhetkiä.

Kiyohiko Azuma : Yotsuba&!

suom. Juha Mylläri, Punainen jättiläinen

  on viisivuotias pikkutyttö, joka elää Japanilaisessa pikkukaupungissa kahden Isänsä kanssa. Tiedonhaluinen ja tarmokas Yotsuba on muuttanut kaupunkiin saarelta ja monet arkisetkin asiat ovat hänelle uusia ja ihmeellisiä. Sarjan lempeä huumori perustuu pienen lapsen vilpittömään intoon oppia, erilaisten asioiden ja ihmisten ensikohtaamisiin ja hupsuihin väärinymmärryksiin.

Sarja sopii kaikenikäisille ja sulattaa myös aikuisten sydämet.

verkkokirjastoon

Rino Mizuho: Maaginen Suklaapuoti

suom. Suvi Mäkelä, Sangatsu Manga 

Metsän kätköissä on Chocolat Noir – niminen puoti jossa pimeyden noita Shokora Aikawa myy toiveet toteuttavaa suklaata. Puotiin löytää vain jos on kyllin epätoivoinen, mutta asiakas saa myös varoa toiveitaan! Puodin suklaat ovat kalliita eikä niitä voi ostaa rahalla. Jokaisessa osassa on omat tarinansa ja osia voi lukea myös satunnaisessa järjestyksessä. Tarinoiden takaa paljastuu vähitellen myös Shokoran oma kohtalo.

Kevyttä ja koreaa romanttista kauhua, alakouluikäisten tyttöjen kestosuosikki. 

verkkokirjastoon

Natsumi Ando: Valssin aika

suom. Kim Sariola, Sangatsu Manga 

Hime on ujo ja hiljainen lukiotyttö ja omasta mielestään aivan liian harmaa ja arkinen kiinnostaakseen ketään. Puolivahingossa hän päätyy tutustumiskäynnille tanssikouluun, ja saa yllätyksekseen tietää, että hänen suosittu luokkatoverinsa Tango toimii koulussa apuopettajana. Tango ei ole kertonut tanssiharrastuksestaan koulussa kenellekään ja Hime päättää säilyttää Tangon salaisuuden. Tanssi osoittautuu ihanaksi harrastukseksi ja Hime alkaa harjoitella sitä ihan tosissaan, tehdäkseen vaikutuksen vastentahtoiseen tanssiopettajaansa. Nopeasti kehittyvän tanssitaidon myötä vahvistuu myös tytön itsetunto ja Himen on yhä vaikeampi käsittää, miksi superlahjakas Tango on lopettanut kilpailemisen.

Romantiikan ja tanssin ystäville

verkkokirjastoon

Kenta Shinohara: Astra : avaruuden haaksirikkoiset

 suom. Kim Sariola, Sangatsu Manga 

On vuosi 2063 ja satunnainen joukko lukiolaisia on matkalla avaruusleirikouluun lähiplaneetalle. Yhtäkkiä outró valopallo imaisee nuoret ja paiskaa heidät täysin tuntemattomaan avaruuden kolkkaan. Nuoret löytävät suojakseen hylätyn avaruusaluksen vain huomatakseen, että että kotiin on valovuosien matka, eivätkä ruoka ja vesi riitä kuin pariksi päiväksi. Ainoa keino on etsiä reitti elinkelpoiselta planeetalta toiselle ja koota lisävarastoja matkan varrelta. Suunnitelma tuntuu toimivan, mutta pian alkaa vaikuttaa siltä, että joku sabotoi alusta.

Scifistä, jännäreistä ja suljetun paikan mysteereistä tykkääville.

verkkokirjastoonKohei Horikoshi: My hero academia

suom. Antti Valkama, Sangatsu Manga 

Maailmassa jossa kaikenlaiset supervoimat ovat arkipäivää ja kykyjä vaille jäänyt Izuku Middori on poikkeustapaus ja luuseri. Izuku yrittää toimia sankarillisesti, mutta totuus on, että hän voi vain haaveilla pääsystä oikeiden sankarien joukkoon. Kaikki muuttuu, kun supersankarimaailman mahtavin supersankari All Might huomaa pojan vilpittömän auttamishalun valitsee hänet salaa oppipojakseen ja mahtavien voimiensa perijäksi. Supervoimien hallinta vaatii kuitenkin koulutusta ja niinpä tie vie UA -nimiseen lukioon, jossa oppilaista koulutetaan supersankareita. Matka maailman mahtavimmaksi supersankariksi voi alkaa.

Supersankarirymistelyä kaipaaville

verkkokirjastoon

Hiromu Arakawa: Fullmetal alchemist

 suom. Juha Mylläri, Sangatsu Manga 

Lahjakkaat alkemistiveljekset Edward ja Alphonse Elric ovat yrittäneet mahdotonta, herättää äitinsä kuolleista. Yritys epäonnistuu katastrofaalisesti. Edward menettää vasemman jalkansa ja Alphons katoaa kokonaan. Edward onnistuu kuitenkin pelastamaan veljensä sielun kiinnittämällä sen verisinetillä huoneessa olevaan haarniskaan, mutta pelastaessaan veljensä Edvardin on uhrattava oikea kätensä. Ainoa keino saada kaikki entiselleen on löytää viisastenkivi, joka kerrotraan luovan mitä tahansa tyhjästä, vaatimatta mitään korvaukseksi. Etsintä vie veljekset uskomattomiin seikkailuihin ja matkan varrella heille kertyy paitsi mainetta ja kunniaa myös katkeria vihollisia.

 Toiminnasta ja magiasta tykkääville. 

verkkokirjastoon

Fuse: Kun jälleensynnyin hirviönä

 suom. Kim Sariola, Sangatsu Manga,   

Mikami on kolmekymppinen nahjus, joka menehtyy elämänsä ainoan uroteon seurauksena, mutta jälleensyntyykin yllätyksekseen fantasia-roolipelimaailmaan säälittävän pienenä sinisenä slime-monsterina. Aluksi tilanne tuntuu toivottomalta, mutta kun Mikami huomaa, että limaisessa olomuodossaan hän voi sulauttaa itseensä kaikkien kohtaamiensa olentojen kyvyt ja taidot, aukeaa tie ylöspäin. Kykyjen lisääntyessä ja slime-monsterin kehittyessä ritarien ja velhojen aikakausi saa tehdä tilaa ihan uudenlaiselle sankarille.

Seikkailun ja fantasiapelien ystäville 

verkkokirjastoon

Kaoru Mori: Aron morsiamet

 suom. Antti Valkama, Sangatsu Manga 

Sarja vie lukijat Keski-Aasian aroille 1800-luvun paikallisten ihmiskohtaloiden pyörteisiin. Sarjan päähenkilö on nuori nainen Amira, joka muuttaa kaukaisesta kylästä toiseen mennäkseen naimisiin itseään kahdeksan vuotta nuoremman Karlukin kanssa. Sarja seurailee heidän ihmissuhteensa kehitystä, mutta esittelee myös useita muita nuoria naisia ja heidän kohtaloitaan. Puheenvuoron saa suojattua elämää elävä yksinäinen ylimystyttö, villit naimakelvottomina pidetyt kaksoset, kolme aviomiestään menettänyt nuori nainen ja tyttö, joka ei millään opi ompelemaan asiallisia kapioita. Sarjan kuvitus on erittäin kaunista ja seudun käsityöperinnettä kuvataan ihastuttavan tarkasti.

 Romanttista draamaa ja käsityötaitoja arvostaville. 

verkkokirjastoon

Kore Yamazaki: Velhon morsian

suom. Antti Valkama, Sangatsu Manga 

Chise Hatorilla on lapsesta asti ollut ihmeellinen kyky nähdä yliluonnollisia asioita, mutta se on tuottanut hänelle pelkkää murhetta. Elämäänsä ja maailmaan väsynyt nuori ihmistyttö haluaa kuolla ja päätyy myymään tarpeettoman elämänsä omituisessa huutokaupassa. Kallopäinen velho Elias Ainsworth ostaa hänet sieltä ”morsiamekseen” ja vie kotiinsa pieneen sievään taloon maaseudun rauhaan. Chise on jo alistunut kohtaloonsa, mutta saa huomata että aina pahin ei tapahdukkaan. Elias pitää Chisestä hyvää huolta eikä vaadi vastineeksi mitään. Chise päätyy Eliaksen oppilaaksi ja huomaa, että Chisen tapaan myös Velho on ulkopuolinen omassa maailmassaan.

Astetta tummemman fantasian ystäville

verkkokirjastoon

Yana Toboso: Kuroshitsuji : piru hovimestariksi 

suom. Suvi Mäkelä, Sangatsu Manga 

Phantonhiven kartanon nuori isäntä Ciel Phantomhive voi luottaa hovimestariinsa Sebastianiin aivan kaikessa… Yliluonnollisen taitava hovimestari näyttää tyylikkäältä, osaa tavat ja etiketin, loihtii gourmet-tason aterioita ja hallitsee kaikki tarpeelliset taistelulajit. Ciel tietää myös, että tämän tason hovimestarin palvelut eivät ole ilmaisia. Kun maksun aika koittaa hinta on kallis ja hän joutuu maksamaan sen henkilökohtaisesti… Sebastian on kuitenkin välttämätön, sillä sukunsa viimeisenä 13-vuotias Ciel joutuu toimimaan kuningattaren erityisasiamiehenä, jonka tehtävänä on hoitaa kaikki vaaralliset ja valonarat tehtävät. Cielin karmiva menneisyyskään ei jätä kaksikkoa rauhaan.

Kauhun ja goottiestetiikan ystäville, ei heikkohermoisille.

verkkokirjastoon

Ryosuke Takeuchi: Patriootti Moriarty

 suom. Kim Sariola, Punainen Jättiläinen 

Tervetuloa Sherlok Holmes tarinoiden kääntöpuolelle. Oletko koskaan miettinyt mikä motivoi Holmesin arkkivihollista tohtori Moriartya. Entä mikä oli todellinen totuus kahden kilpailevan älykön suhteesta. Englantilaisen ylimystön rikas joutilaisuus on alkanut tuottaa varsin turmeltunutta satoa ja jonkun on karsittava joukosta mädät omenat. Moriartyn komea veljessarja tahtoo tarttua toimeen, mutta pyhittääkö tarkoitus keinot?

Karu dekkarisarja aikuisempaan makuun, erityisesti Holmes-tarinoita tunteville. 

verkkokirjastoon