Kitsunecon 2024: KAUHU!!

Kitsunecon järjestetään Kaarinatalossa taas 17.8.2024

Kitsunecon järjestetään kaarinatalossa jälleen lauantaina 17.8.2024 klo 10-17 ja tapahtuman teemaksi on yleisön ehdotuksesta valittu KAUHU! Merkitkää siis ajankohta kalentereihinne ja aloittaa pukujen, ohjelman ja myytävien tuotteiden suunnittelu. Asuja suunnitellessanne muistakaa kuitenkin, että kitsuneconissa ei ole alaikärajaa, joten kaikista karmivimmat ideat kannattaa varmaan säästää isompiin tapahtumiin.

Kitsunecon on Kaarinan kirjaston ja paikallisten cosplayharrastajien järjestämä tapahtuma, joka kerää yhteen kaikenikäisiä mangasta, animesta, peleistä, cosplaysta ja muista japanilaiseen ja korealaiseen populaarikulttuuriin liittyvistä ilmiöistä kiinnostuneita ihmisiä. Kaarina-talossa järjestettävä kirjastocon on maksuton matalan kynnyksen tapahtuma, joka on suunnattu erityisesti nuorille ja harrastusta aloitteleville. Tapahtumassa ei ole ala- tai yläikärajaa, joten myös harrastajien vanhemmat ja muut aiheesta kiinnostuneet ovat kaikki erittäin tervetulleita tapahtumaan!

Kitsuneconiin voit tulla sellaisena kuin olet tai haluat olla. Tänä vuonna tapahtumamme teemana on pelit ja jos haluat pukeutua cosplayasuun voit huomioida teeman asua valitessasi. Koska Kitsunecon on suunnattu erityisesti nuorille ja aloittelijoille, cosplayasujen pitää olla lasten silmille sopivia. Ahtaiden tilojen vuoksi on erittäin tärkeää huomioida myös proppien turvallisuus.


Ohjelma

Kitsunecon on kävijöidensä näköinen, sillä kaikki ohjelma tehdään vapaaehtoisvoimin. Jos sinulla on hyviä ohjelmaideoita tai haluat myydä tuotteitasi taidekujalla hae mukaan. Ohjelma-, taidekuja-, kirpputori- ja myyntipöytähauista tiedotetaan kevään ja kesän aikana Kitsuneconin somekanavilla, instagramissa, facebookissa ja twitterissä. Conin ohjelmakartta julkaistaan nettisivuilla viikkoa ennen tapahtuman alkua.
Sijainti

Kaarina-talo sijaistee Kaarinassa osoitteessa Lautakunnankatu 1, Kaarina

Kaarina-talo sijaitsee näppärästi ihan 110-tien vieressä, aivan Kaarinan keskustassa. Parkkipaikkoja on keskustan rakennustöiden vuoksi rajallisesti, joten toivomme, että suositte kimppakyytejä ja busseja. Turusta meille pääsee näppärästi busseilla 7, 801, 704 ja 705. Yhteiskyyti on aina myös ekoteko


KARTTALINKKI KAARINA-TALOON


Propit

Jos cosplayasuusi kuuluu ase tai joku muu iso tai vaarallisen näköinen proppi,  se pitää käydä näyttämässä infossa ennen tapahtuma-alueelle tuloa. Tarkastetut asepropit merkitään turvallisiksi punaisella teipillä. Jos ase on liian iso, hankala tai vaarallinen väkijoukossa kuljetettavaksi, voit jättää sen infon proppinarikkaan ja noutaa sen sieltä kilpailua tai valokuvausta varten. Myös asiallinen ulkotiloissa oleilu aseen kanssa on ok.

Oikeasti vaaralliset, metalliset, terävät tai raskaat työkalut tai deaktivoidut aseet pitää jättää kotiin, sillä niiden tuominen con-alueelle on  kielletty!Tavaroiden säilytys

Huom! Kitsuneconissa ei ole erillistä narikkaa, vaan käytössänne ovat kirjaston naulakot, lisänaulakot ja ykkös- ja kakkoskerroksen lukolliset lokerot ja kaapit. Lokeroita ja kaappeja on rajallisesti, eli jakakaa niitä kaverin kanssa jos mahdollista ja laittakaa niihin vain ns. ”arvotavara”. Poikkeuksellisen isot ja väkijoukossa hankalat esineet, kuten isot propit, matkalaukut tms. voitte jättää säilytykseen Kitsuneconin infoon. Käytössänne on myös naisten ja miesten pukuhuoneet, jotka löytyvät ykköskerroksesta. Kaarina-talon kolme invavessaa toimivat unisex-pukutiloina koko tapahtuman ajan.

Pukeutumishuoneita ja naulakoita ei vartioida eli älkää jättäkö arvotavaraa takkien taskuihin!


Ruokailu

Kaarinatalossa toimii lounaskahvila Libris, joka on auki koko tapahtuman ajan. Lähistöltä löytyy myös R-kioski, kolme ruokakauppaa, kahvila sekä useita pieniä ravintoloita.