Cosplaykilpailu

Oma sarja aloittelijoille ja kokeneemmille kisaajille


Kitsuneconin cosplaykisassa on vuonna 2022 kaksi sarjaa: aloittelijat ja kokeneet. Molempiin sarjoihin ilmoittaudutaan conipäivänä paikanpäällä Kaarina-talossa 20.8 klo. 10 alkaen. Kumpaankin sarjaan mahtuu 12 ensimmäiseksi ilmoittautunutta kisaajaa. Myös cosplaymammamme kiertelevät Kaarina-talolla ja kutsuvat ujoimpia kisaajia mukaan. Kisaan osallistuminen on kuitenkin täysin vapaaehtoista. Kummastakin sarjasta palkitaan kolme parasta asua.

Molempiin cosplaykisoihin sisältyy lavajuoksuosuus, sekä esituomarointi. Tuomaroinnissa tuomarit tarkastelevat asun hahmouskollisuutta sekä tekijän käsityötaitoja. Asun pitää olla jostain lisensoidusta lähteestä ja siitä pitää löytyä kuva tuomarointia varten. Ostopuvut ovat kisassamme kiellettyjä ja asun tulee olla suurimmaksi osaksi itse tehty, mutta kaverin tai perheenjäsenen pienimuotoinen apu on sallittu.


Cosplaykisan säännöt:

  • Cosplaykisaan otetaan mukaan sekä aloittelijoita että kokeneempia harrastajia. Kisaaja saa itse päättää omasta taitotasostaan ja siitä kumpaan kisaan osallistuu.
  • Cosplaykisa-asun pitää olla suurimmaksi osaksi kisaajan itsensä tekemä. Pienimuotoinen ystävän tai perheenjäsenen apu on kuitenkin sallittua. Ostopukuja ei sallita.
  • Kisaaja on saanut kisata cosplaykisa-asullaan jo aiemmin, mutta aiemmin palkitulla tai sijoittuneella asulla ei saa osallistua kisaan.
  • Cosplaykisamme molemmat sarjat ovat lavajuoksutyylisiä matalan kynnyksen cosplaykisoja, ja ne pitävät sisällään esituomaroinnin, lavaosuuden ja valokuvauksen. Lavaosuuden aikana kisaaja astelee juonnon tahdissa lavalle, tekee yhdestä kolmeen poseerausta, jonka jälkeen kisaaja poistuu lavalta. Ilmoittautuessaan kisaan, kilpailija sitoutuu osallistumaan kaikkiin kolmeen vaiheeseen ja antaa Kitsuneconille oikeuden julkaista kisakuvia nettisivuillaan ja sosiaalisessa mediassa.


Lisätietoja cosplaykisasta voit kysellä cosplayvastaavaltamme osoitteessa

kitsuneconcosplay@gmail.com