CosplaykilpailuVUODEN 2023 COSPLAYKILPAILUISTA TIEDOTETAAN MYÖHEMMIN KEVÄÄLLÄ!

Seuraa tiedotusta somekanavillamme

Kitsune-maskotilla on lapsen kasvot ja vartalo mutta pörröiset ketunkorvat ja -häntä. Maskotti on pukeutunut cosplayasuun, monihäntäiseen pörröiseen kettuhaalariinKitsunecon 2022 Cosplaykilpailussa oli kaksi sarjaa: aloittelijat ja kokeneet. Molempiin sarjoihin ilmoittauduttiin conipäivänä paikanpäällä Kaarina-talossa 20.8 klo. 10 alkaen. Molempiin cosplaykisoihin sisältyi lavajuoksuosuus, sekä esituomarointi.

Tuomarit tarkastelevat erityisesti asun hahmouskollisuutta sekä tekijän käsityötaitoja. Asun piti olla jostain lisensoidusta lähteestä ja siitä piti löytyä kuva tuomarointia varten. Kilpailuasun piti olla suurimmaksi osaksi itse tehty, mutta kaverin tai perheenjäsenen pienimuotoinen apu on sallittu. Ostopuvuilla ei saanut osallistua kisaan.

Kilpailuun osallistui niin monta taitavaa ja innokasta cosplay-kilpailijaa että tuomaristolla riitti haastetta voittajien valinnassa. Ihan mahtavia asuja kaikki! Vaikka vain osa asuista palkittiin, Kitsuneconin tuomaristo ja conketut toivovat kaikkien jatkavan harrastusta ja kilpailua myös tulevaisuudessa. Olette mahtavia!


Kuvassa seisoo viisi cosplaykilpailijaa lahjakassit ja kunniakirjat kädessä. 
Kokeneiden sarjan voittaja ja alottelijoiden sarjan palkitut.Kokeneiden sarja:

Kokeneiden sarjaan osallistui kolme kilpailijaa ja sarjan voittajaksi valittiin


1.sija

Michael

hahmolla Leon S. Kennedy

sarjasta Resident Evil 4Aloittelijoiden sarja

alottelijoiden sarjaan osallistui 10 kilpailijaa ja sarjan palkinnot jaettiin seuraavasti:


1. sija

Jonna

hahmo: Kujou Sara

sarjasta: Genshin Impact


2. sija

Haru

hahmolla etsiväkoira Scherdock

sarjasta Etsiväkoira Scherdock3. sija

Preerikko ja Aurajuusto

hahmoilla Bruno ja Pepa Madrigal

sarjasta Encanto

Onnea kaikille voittajille!


Kaikki kilpailijat upeine asuineen löydät täältä

cosplaykilpailijat 2022


Cosplaykisan palkinnot olivat sponsoroineet:

@jkpolkki

@kuvitellaanstore

Meiko clothing

@Monday May Day Art @mondaymayday_art

@omoi.fi

@onnigomfi

@sangatsumanga

@urumi.fi

Kitsunecon kiittää kaikkia sponsoreita upeista palkinnoista!Lisätietoja cosplaykisasta voit kysellä cosplayvastaavaltamme osoitteessa

kitsuneconcosplay@gmail.com

Cosplaykisan tuomarit esittäytyvät:
AlanaLana

Moikka, olen Alette ”AlanaLana” ja olen harrastanut cosplayta 15 vuotta. Aloitin harrastuksen vuonna 2007 kaverin kellarissa, ja olen vuosien aikana kehittänyt taitojani ja kisannut niin Suomessa kuin ulkomailla. Parasta cosplayssa on mielestäni uusien taitojen oppimisen lisäksi yhteisöllisyys.

Kuva: Tekla Kokkonen


Onyksi

Hei! Olen Onyksi, 2013 aloittanut cossaaja joka on muutamaan kertaan kisalavoille eksynyt. Toimin myös Lume Cosplay nimisessä ryhmässä cmv:eiden parissa. Harrastamisen lisäksi opiskelen medianomiksi.

Minusta on tärkeää että asuissa näkyy ennenkaikkea rakkaus pukuun ja hahmoon. Tämän lisäksi kiinnitän huomiota huolitteluun ja asun viimeistelyyn.

Onnea kaikille osallistujille! En malta nähdä millaisia asuja pääsemme näkemään.

Kuva: Aadagraphy

Sauli

”Hauskaa päästä tuomaroimaan pitkästä aikaa! Aikaa on kulunut jo tovi siitä, kun olen ollut cosplayn saralla aktiivinen, joten olin otettu kutsusta päästä tuomaroimaan Kitsuneconin cosplay-kisoja. Olen tehnyt cosplay-asuja hyvin monipuolisista lähteistä: peleistä, animesta, mangasta, ja jopa lautapeleistä. Pelit ovat kuitenkin suurin intohimoni, joten ne ovat useimmiten pukujeni lähteinä.

Kisakokemusta itselläni on kertynyt useista eri kisoista, mutta nautin eniten esityskilpailuista. Esityksen rakentaminen, harjoittelu ja tietenkin esittäminen ovat parasta! Esityskilpailut antavat myös enemmän vapauksia puvun suhteen, mistä pidän. En ole mikään tarkin pukunikkari, joten esityskisassa saa keskittyä enemmän esitykseen kuin pukuteknisiin asioihin. Näillä puheilla toivon kuitenkin monen lähtevän rohkeasti mukaan kisaamaan, sillä se on todella palkitsevaa – ja myös hauskaa!”

Kuva: Nuppu Eskelinen