Cosplaykilpailu

Oma sarja aloittelijoille ja kokeneemmille kisaajille


Kitsuneconin cosplaykisassa on vuonna 2022 kaksi sarjaa: aloittelijat ja kokeneet. Molempiin sarjoihin ilmoittaudutaan conipäivänä paikanpäällä Kaarina-talossa 20.8 klo. 10 alkaen. Kumpaankin sarjaan mahtuu 12 ensimmäiseksi ilmoittautunutta kisaajaa. Myös cosplaymammamme kiertelevät Kaarina-talolla ja kutsuvat ujoimpia kisaajia mukaan. Kisaan osallistuminen on kuitenkin täysin vapaaehtoista. Kummastakin sarjasta palkitaan kolme parasta asua.

Molempiin cosplaykisoihin sisältyy lavajuoksuosuus, sekä esituomarointi. Tuomaroinnissa tuomarit tarkastelevat asun hahmouskollisuutta sekä tekijän käsityötaitoja. Asun pitää olla jostain lisensoidusta lähteestä ja siitä pitää löytyä kuva tuomarointia varten. Ostopuvut ovat kisassamme kiellettyjä ja asun tulee olla suurimmaksi osaksi itse tehty, mutta kaverin tai perheenjäsenen pienimuotoinen apu on sallittu.


Cosplaykisan säännöt:

  • Cosplaykisaan otetaan mukaan sekä aloittelijoita että kokeneempia harrastajia. Kisaaja saa itse päättää omasta taitotasostaan ja siitä kumpaan kisaan osallistuu.
  • Cosplaykisa-asun pitää olla suurimmaksi osaksi kisaajan itsensä tekemä. Pienimuotoinen ystävän tai perheenjäsenen apu on kuitenkin sallittua. Ostopukuja ei sallita.
  • Kisaaja on saanut kisata cosplaykisa-asullaan jo aiemmin, mutta aiemmin palkitulla tai sijoittuneella asulla ei saa osallistua kisaan.
  • Cosplaykisamme molemmat sarjat ovat lavajuoksutyylisiä matalan kynnyksen cosplaykisoja, ja ne pitävät sisällään esituomaroinnin, lavaosuuden ja valokuvauksen. Lavaosuuden aikana kisaaja astelee juonnon tahdissa lavalle, tekee yhdestä kolmeen poseerausta, jonka jälkeen kisaaja poistuu lavalta. Ilmoittautuessaan kisaan, kilpailija sitoutuu osallistumaan kaikkiin kolmeen vaiheeseen ja antaa Kitsuneconille oikeuden julkaista kisakuvia nettisivuillaan ja sosiaalisessa mediassa.


Lisätietoja cosplaykisasta voit kysellä cosplayvastaavaltamme osoitteessa

kitsuneconcosplay@gmail.com

Cosplaykisan tuomarit esittäytyvät:
AlanaLana

Moikka, olen Alette ”AlanaLana” ja olen harrastanut cosplayta 15 vuotta. Aloitin harrastuksen vuonna 2007 kaverin kellarissa, ja olen vuosien aikana kehittänyt taitojani ja kisannut niin Suomessa kuin ulkomailla. Parasta cosplayssa on mielestäni uusien taitojen oppimisen lisäksi yhteisöllisyys.

Kuva: Tekla Kokkonen


Onyksi

Hei! Olen Onyksi, 2013 aloittanut cossaaja joka on muutamaan kertaan kisalavoille eksynyt. Toimin myös Lume Cosplay nimisessä ryhmässä cmv:eiden parissa. Harrastamisen lisäksi opiskelen medianomiksi.

Minusta on tärkeää että asuissa näkyy ennenkaikkea rakkaus pukuun ja hahmoon. Tämän lisäksi kiinnitän huomiota huolitteluun ja asun viimeistelyyn.

Onnea kaikille osallistujille! En malta nähdä millaisia asuja pääsemme näkemään.

Kuva: Aadagraphy

Sauli

”Hauskaa päästä tuomaroimaan pitkästä aikaa! Aikaa on kulunut jo tovi siitä, kun olen ollut cosplayn saralla aktiivinen, joten olin otettu kutsusta päästä tuomaroimaan Kitsuneconin cosplay-kisoja. Olen tehnyt cosplay-asuja hyvin monipuolisista lähteistä: peleistä, animesta, mangasta, ja jopa lautapeleistä. Pelit ovat kuitenkin suurin intohimoni, joten ne ovat useimmiten pukujeni lähteinä.

Kisakokemusta itselläni on kertynyt useista eri kisoista, mutta nautin eniten esityskilpailuista. Esityksen rakentaminen, harjoittelu ja tietenkin esittäminen ovat parasta! Esityskilpailut antavat myös enemmän vapauksia puvun suhteen, mistä pidän. En ole mikään tarkin pukunikkari, joten esityskisassa saa keskittyä enemmän esitykseen kuin pukuteknisiin asioihin. Näillä puheilla toivon kuitenkin monen lähtevän rohkeasti mukaan kisaamaan, sillä se on todella palkitsevaa – ja myös hauskaa!”

Kuva: Nuppu Eskelinen